Олімпіада з політології

МІНІСТЕРСТВО  ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ
НАЦІОНАЛЬНИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
 імені М.П. ДРАГОМАНОВА
ІНСТИТУТ ПОЛІТОЛОГІЇ ТА ПРАВА
01054, м.Київ, вул. Тургенівська 8/14
Тел.  (044) 486-25-83

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України  №1190 від 02.12.2010 р. Національний педагогічний університет імені М.П.Драгоманова призначено базовим із проведення ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни "Політологія". Запрошуємо до участі студентів Вашого закладу.
Олімпіада відбудеться 13-15 квітня 2011 р.
День заїзду – 13 квітня, день від'їзду – 15 квітня

Національний педагогічний університет ім. М.П. Драгоманова і Інститут політології та права запрошує до участі всіх бажаючих!!!

Кількість учасників Олімпіади не повинна  перевищувати більше ніж дві особи від кожного ВНЗ.
Студентам будуть запропоновані конкурсні завдання з наступних розділів навчальної програми:
політологія як наука і навчальна дисципліна; політика як соціальне явище; виникнення і еволюція світової політичної думки; розвиток політичної думки в Україні; утвердження політології як науки; політична освіта в сучасній Україні; громадянське суспільство; політичне життя суспільства; роль демократії у політичному процесі; людський вимір політики; етнонаціональні відносини і національна політика; влада як ситемноутворюючий чинник політичної системи; сутність політичної системи; магістральні вектори політичного розвитку України; держава в політичній системі суспільства; зміст і типологія політичних режимів; політичні партії як суб’єкти політики; становлення багатопартійності в сучасній Україні; громадські об’єднання та рухи; проблеми політичної еліти та політичного лідерства; світові політико-ідеологічні доктрини; політична культура та політична ідеологія; морально-етичні виміри політики; політика і засоби масової інформації; політичні конфлікти; політична модернізація; політичні трансформації; міжнародні відносини і світовий політичний процес; Україна в сучасному геополітичному просторі; політичні технології; політичний менеджмент; політичний аналіз; політичне прогнозування.
Для учасників олімпіади передбачається культурна програма.
Просимо до 1 березня 2011 р. надіслати анкети учасників олімпіади за адресою: 01054 м. Київ, вул. Тургенівська 8/14, Національний педагогічний університет імені М.П.Драгоманова, Інститут політології та права, завідуючій кафедрою політичних наук Бабкіній О.В., або по факсу  (044) 486-97-67, або електронною поштою за адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. У разі відрядження супроводжуючої особи, просимо також повідомити  про це до 1 березня 2011 р.
Реєстрація та поселення учасників олімпіади буде проводитись у день заїзду у приміщенні гуртожитків НПУ імені М.П. Драгоманова за кошти вищих навчальних закладів, у яких вони навчаються або працюють.
Учасники олімпіади повинні мати оформлене відрядження, паспорт, квитки на зворотній проїзд.
Телефони оргкомітету:
(044) 486-25-83 відповідальний секретар оргкомітету,  кандидат політичних наук, доцент Горбатенко І.А. (кафедра  політичних наук).