Союзу юристів України

21.09.2011

 

В Інституті політології та права НПУ імені М. П. Драгоманова створена первинна організація Союзу юристів України. 21 вересня 2011 року в Інституті політології та права НПУ імені М. П. Драгоманова, на загальних зборах, була створена первинна організація Союзу юристів України. Директор Інституту політології та права доктор історичних наук, професор, проректор з навчально-методичної роботи гуманітарних інститутів Богдан Андрусишин зазначив, що створення первинної організації в Інституті політології та права – це той випадок, коли ініціативи «згори» та «знизу» збіглися.

Володимир Заєць, відповідальний секретар міської організації Союзу юристів України, розповів про правові підстави діяльності Союзу юристів України, а також докладно зупинився на меті створення та завданнях, які стоять перед цим Всеукраїнським громадським об'єднанням. За словами Володимира Зайця, про авторитет Союзу в Україні і світі свідчить той факт, що голова Союзу Юристів України Валерій Євдокимов був вдруге обраний Президентом Всесвітньої асоціації юристів. З обранням же 31 березня головою міської організації Союзу юристів України доктора юридичних наук, професора, член-кореспондента Національної академії правових наук, заслуженого юриста України, ректора Національної академії внутрішніх справ Валентина Коваленка робота із створення первинних організавцій була активізована.
Головою первинної організації Інституту політології та права Володимир Заєць запропонував обрати Богдана Андрусишина. Дана пропозиція була підтримана одностайно. Заступником голови був обраний кандидат юридичних наук, доцент кафедри правознавства, заступник головного редактора «Юридичного журналу» Радим Губань. Членами виконавчого комітету були обрані кандидат юридичних наук Людмила Купіна, кандидат юридичних наук Валентина Кончаковська, студентка, голова студентської спілки Вікторія Поперечнюк та магістр права Ольга Горпеняк. Члени виконкому були також обрані делегатами до районної організації Союзу юристів України.
Кандидат юридичних наук, доцент завідувач кафедри цивільного та трудового права Світлана Шимон зауважила, що в рамках цієї організації буде простіше вирішувати фахові проблеми, а також розширяться можливості для діяльності юридичної клініки та проходження практики.
На завершення зборів Богдан Андрусишин подякував ректору Національної академії внутрішніх справ Валентину Коваленку за співробітництво з НПУ імені М. П. Драгоманова.