Лекція до Дня Юриста 2011

6.10.2011

 

alt

 

В Інституті політології та права НПУ імені М.П.Драгоманова стало вже традицією проведення освітніх і просвітницьких заходів, що спрямовані на підвищення якості освіти в контексті Європейської інтеграції. Особливого значення такі заходи набувають напередодні професійного свята українських правників. Так, 6 жовтня 2011р. за ініціативи директора Інституту, доктора історичних наук, професора, академіка Української академії історичних наук, Української академії політичних наук та АН ВШ України, заслуженого діяча наук і техніки України Андрусишина Богдана Івановича та за підтримки первинної організації Союзу юристів України, Центру правової допомоги університету та громадської організації «Феміда», які діють при Інституті, відбулася приурочена до Дня юриста відкрита лекція головного спеціаліста відділу зовнішньоекономічного законодавства Міністерства юстиції України Ригун Наталії Володимирівни. Лекція присвячена надзвичайно актуальній в юриспруденції темі «Застосування міжнародних правил інтерпретації комерційних термінів ІНКОТЕРМС -2010 в Україні».

 

 

Лектор наголосила на основних проблемах, засадах, цілях та реалізації застосування правил «Інкотермс-2010» на теренах нашої держави та у світі загалом. Така інформаціє для професорсько-викладацького складу та студентів Інституту, що відвідали лекцію цінується, без перебільшень, на вагу золота! Адже завдяки проблематиці піднятого питання формується «дух законодавчого процесу України», реалізується прагнення досягти основної мети «Інкотермс-2010» - забезпечення єдиного підходу до оцінки торгівельних термінів у різних країнах світу. Для України вирішення даних питань в певній мірі забезпечить стабільність в плановому, повноцінному і такому бажаному вступі до Європейського простору.
Студентська молодь Інституту, в свою чергу, традиційно відзначила фахове свято - взяла участь у конкурсі творчих робіт, присвячених правовій тематиці. До проведення конкурсу студенти I – V курсів підійшли з оригінальністю та студентською неординарністю. Одержати перемогу вдалося двом командам І-го курсу, які представили кондитерські вироби під назвами :«КОНСТИТУЦІЯ» та «КАРТА УКРАЇНИ». Атмосфера була дійсно святковою і незабутньою.
Виголошуємо щиру вдячність організаторам події!