З'їзд Національної спілки краєзнавців

23.01.2012

alt

23 січня у Києві відбувся V (позачерговий) з’їзд Національної спілки краєзнавців України. Від часу свого створення ця інституція не лише набула широких національних масштабів, але й зреалізувала чимало потужних проектів, визнаних на міжнародному рівні.

alt

Заступником голови та членом Правління і Президії НСКУ було обрано Богдана Андрусишина, заслуженого діяча науки і техніки, академіка Української академії історичних наук, проректора з навчально-методичної роботи гуманітарних інститутів НПУ, доктора історичних наук, професора.

На думку студентів це дасть додаткову можливість студентам правознавцям та політологам долучатися до краєзнавчої роботи по відродженню духовності, історичної п’амяті, любові до рідного краю, національного патріотизму, відповідальності за збереження історико-культурного надбання. Що в свою чергу дозволить молодим спеціалістам у своїй професійній діяльності зробити свій внесок у козвиток краєзнавчого руху в синтезі державних, громадських і освітянських форм, залучення до пізнання рідного краю широких верств населення, використання в Україні та за кордоном досвіду.