Відкриття нової кафедри

25.01.2012

Інститут політології та права розширюється! Студентське свято у Тетянин день було позначене ще й такою офіційною подією як введення у роботу нової кафедри кримінального права та процесу.

 

alt

 

 

Традиційну блакитну стрічку ректор університету Віктор Андрущенко і академік Володимир Євтух перерізали зі словами щирих привітань в адресу професорсько-викладацького складу й студентства. Як зазначив завідувач новоствореної кафедри, доктор юридичних наук, професор Віктор Мікулін, саме студентство найбільше потребувало відкриття такого підрозділу. Та й без свіжого ентузіазму молоді навряд чи вдалося б інтенсивно працювати у цьому напрямку. «Ми довго прагнули виокремлення кафедри кримінального права і процесу й безмежно вдячні за розуміння та підтримку таких поривань з боку ректорату університету», – наголосив професор Мікулін.

altalt

Віктор Андрущенко побажав колегам-педагогам плідної роботи та нових наукових досягнень і зауважив, що вивчаючи серйозні виважені закони, при цьому не можна забувати про людяне. «Ви готуєте чудових фахівців, які безсумнівно підуть працювати у юридичні структури й органи, але ж треба пам’ятати, що будуть і ті, хто прийде читати правознавство у звичайну сільську школу. Потрібно виховати цього майбутнього вчителя так, щоб він ніс до дітей людяність і добро. Чому б нам не спробувати олюднити право. Нехай воно регулює наші відносини, але гуманним чином», – резюмував ректор.
На запитання про майбутні завдання і ефективне функціонування кафедри Віктор Петрович зазначив, що відкриття такого підрозділу і збереження правознавчої підготовки в НПУ імені М. П. Драгоманова – це швидше потреба часу, суспільства: «Сучасна епоха вимагає відновлення, яке тим не менше мусить іти демократичним чином. І такий потужний університет як Драгоманівський бере на себе відповідальну місію наповнення людського життя, побуту, виробництва гуманністю, культурою, мораллю. Університет з кожним днем оновлюється та покращується».

alt

Відкриття кафедри кримінального права і процесу – черговий елемент загальної стратегії розвитку університету й Інституту політології та права. Про це розповів директор Інституту, проректор вишу з навчально-методичної роботи гуманітарних інститутів Богдан Андрусишин. «Ця кафедра – одна з базових на юридичному факультеті і складно уявити якісну підготовку майбутніх фахівців поза нею», – наголосив директор.

alt

Особливо вдячні керівництву за такий подарунок були студенти Інституту і колектив новоствореної кафедри. Очільник вишу особисто поспілкувався з кожним, цікавився науковими здобутками, тематикою досліджень, радив і обіцяв сприяти.

alt