Вишивана доля України: разом до Перемоги!

18.05.2023

 

2023 День вишиванки 1 200 x 129Навчально-науковий інститут права та політології УДУ імені Михайла Драгоманова спільно з кафедрою філології Коломийського навчально-наукового інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Національним музеєм народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Йосафата Кобринського провели круглий стіл на тему: «ВИШИВАНА ДОЛЯ УКРАЇНИ: разом до Перемоги!»🇺🇦
2023 День вишиванки 2 200 x 99День вишиванки — подія, яка покликана зберегти українські традиції, передати їх наступному поколінню. Захід відбувся під цьогорічним гаслом: «Вишиванка – це любов! Вишивати – оберігати, вірити, чекати».
У заході взяли участь студенти, науково-педагогічні працівники та музейники. Студенти спеціальності 081 «Право» Навчально-наукового інституту права та Історичного факультету УДУ імені Михайла Драгоманова презентували цікаві доповіді про історію та традиції вишиванки в різних куточках України.
2023 День вишиванки 3 200 x 97Студентка Леся Рудницька наживо заспівала українську стародавню народну пісню та розповіла історію родинної вишиванки, яка зберігається ще від прабабусі з 19 сторіччя. Також дізналися чимало цікавих фактів про вишиванку від представників кафедри філології Коломийського навчально-наукового інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Йосафата Кобринського.
Вишиванка — це обличчя нашої країни. І, наразі, це свято набуло особливого значення, коли росія продовжує повномасштабну війну проти України.
День Вишиванки – це символ незламності українського духу, можливість заявити на весь світ, що українці — вільний народ.
Пам’ятаймо, бережімо та шануймо те, що є нашим рідним, що йде від наших предків, адже нас об’єднує те, за цим можна нас ідентифікувати.
#Усе_буде_Україна